Bár ez a saláta nem tartozik a hagyományos azeri ételek közé, mégis a hozzávalói miatt akár az is lehetne. Padlizsán, gránátalma, fahéj, koriander, ezek az ízek teszik autentikussá. Melegen vagy akár hidegen is fogyasztható saláta, aminek a gránátalmaszemek és a koriander ad frissességet. Kevés chilit is tettem bele, de vigyázzunk vele, mert elviheti az egésznek az ízét.
Hozzávalók:
(2 adag)
1 közepes padlizsán
fél gránátalma magjai
2 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál chili apróra vágva
1 teáskanál fahéj
1 teáskanál só
1 teáskanál kömény
2 teáskanál méz
2 evőkanál gránátalma szirup
1,5 dl víz
friss koriander vagy petrezselyem a tetejére
Elkészítés:
A padlizsánt felkockázzuk, és 15 percig forraljuk vízben. Olivaolajat hevítünk egy nagy serpenyőben, fokhagymanyomó segítségével belenyomjuk a fokhagymát, majd hozzáadjuk a padlizsánt is. A padlizsánt fűszerezzük és jól összekeverjük. Hozzáadjuk a mézet, gránátalma szirupot, és vizet. Hagyjuk párolni és rotyogni 20 percig. Tálalás előtt keverjük össze a friss gránátalmával és korianderrel.
Utolsó kommentek