Snapshot 2012-08-02 17-19-59.jpg

Ezt a friss paradicsomból készülő szószt egy kedves barátnőm mutatta meg nekem, aki sokáig élt Olaszországban. Egy dolog fontos benne, hogy lucullus paradicsomból készüljön, mert az tartalmazza a paradicsom fajták között a legkevesebb vizet. Akár a paradicsom magját is ki lehet vágni belőle, hogy még sűrűbb legyen a szósz. Én mindig hagyom egy éjszakát a hűtőben, hogy a szósz átvegye a bazsalikom és fokhagyma ízét, másnap tésztával ebédre tökéletes.

Hozzávalók:

1 kg lucullus paradicsom

kb. 15 levél friss bazsalikom

1-2 gerezd fokhagyma

1 evőkanál olivaolaj

Elkészítés:

A paradicsomokat meghámozzuk (tipp: legegyszerűbb, ha késsel keresztet metszünk a bőrébe, leforrázzuk őket, lehűtjük hideg vízzel és így könnyen lejön a bőre), robotgépben apróra vágjuk vagy nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A bazsalikom leveleket bele tépkedjük a paradicsomszószba, a fokhagyma gerezdeket apróra vágjuk, olivaolajjal, sóval ízesítjük. Majd az egészet egy fedeles dobozban egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bakupest.blog.hu/api/trackback/id/tr1004691960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása