Ez az a leves, amit először készítünk, ha a hőmérő 25 C° felé emelkedik és gyakorlatilag mindennap fogyasztjuk, amíg jó idő van. Az elkészítése rendkívűl egyszerű, mivel nem kell főzni, kánikulában pedig a legjobb hűsítő és előétel ebédre. Mondhatjuk úgy is, hogy az ayran és a tzatziki keveréke. Viszont van amikor vékonyra szelt marhahúst, főtt tojást is tesznek bele sőt akár még mazsolát is.
Hozzávalók:
(2 adag)
2 kis doboz natúr joghurt
Fél kígyóuborka (vagy 2-3 kovászolni való uborka)
2 szál újhagyma
Zöldfűszerek (petrezselyem, kapor, koriander, bazsalikom, tárkony, menta – 1-2 közülük elhagyható, ha éppen nem sikerül beszerezni)
Só
Víz
Elkészítés:
A hideg joghurtot felhigítjuk annyi vízzel, hogy iható állagú legyen.
Az uborkát meghámozzuk és nagyon apró kockákra vágjuk, Az összes zöldfűszert felaprítjuk. Az újhagymát karikára vágjuk és mindent belekeverünk a joghurtba, majd ízlés szerint sózzuk. Csészéből a legjobb inni... vagy enni. :) Frissen elkészítve, hidegen a legjobb.
Utolsó kommentek