Ez a recept azért kerül fel a blogra, mert nagyon könnyen nagyon nagy sikert lehet elérni vele. Tavaly májusban a szülinapomra készítettem a családomnak, akik imádták. Azóta több vendégség alkalmával is lazactatár volt az előétel, és hiába nyers benne a lazac, mindenkinek nagyon ízlett és mindig maradéktalanul elfogyott :) Friss, jó minőségű (pl. Marmorstein diós kenyérrel) vagy házi kenyérrel ajánlom fogyasztani.
Hozzávalók:
(4 adag)
50 dkg nyers lazacfilé
1 db édeskömény gumó
1 lime
1 csokor metélőhagyma
3 evőkanál olivaolaj
só, bors
Elkészítés:
A lazacot megtisztítjuk, kockákra vágjuk az édesköménnyel együtt, majd konyhai robotgépbe tesszük. Hozzáadjuk az olivaolajat, zöld citrom levét, felaprított metélőhagymát, ízlés szerint sót, frissen őrölt borsot. Röviden aprítsuk fel az egészet a robotgépben, hogy darabos maradjon a lazac és ne legyen túl krémes. Úgy is el lehet készíteni, ha a lazacot és az édesköményt vágódeszkán csapókéssel aprítjuk fel, majd összekeverjük a többi hozzávalóval.
Utolsó kommentek