Snapshot 2012-08-10 20-12-49.jpg

Ez a recept azért kerül fel a blogra, mert nagyon könnyen nagyon nagy sikert lehet elérni vele. Tavaly májusban a szülinapomra készítettem a családomnak, akik imádták. Azóta több vendégség alkalmával is lazactatár volt az előétel, és hiába nyers benne a lazac, mindenkinek nagyon ízlett és mindig maradéktalanul elfogyott :) Friss, jó minőségű (pl. Marmorstein diós kenyérrel) vagy házi kenyérrel ajánlom fogyasztani. 

Hozzávalók:

(4 adag)

50 dkg nyers lazacfilé

1 db édeskömény gumó

1 lime

1 csokor metélőhagyma

3 evőkanál olivaolaj

só, bors

Elkészítés:

A lazacot megtisztítjuk, kockákra vágjuk az édesköménnyel együtt, majd konyhai robotgépbe tesszük. Hozzáadjuk az olivaolajat, zöld citrom levét, felaprított metélőhagymát, ízlés szerint sót,  frissen őrölt borsot. Röviden aprítsuk fel az egészet a robotgépben, hogy darabos maradjon a lazac és ne legyen túl krémes. Úgy is el lehet készíteni, ha a lazacot és az édesköményt vágódeszkán csapókéssel aprítjuk fel, majd összekeverjük a többi hozzávalóval.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bakupest.blog.hu/api/trackback/id/tr534706014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása