GF_salata.jpg

Ezután a saláta után úgy érzem, hogy ez az idei nyár eddigi legcsodálatosabb fogása. A brit Good Food-ból van a recept, már régóta kinéztem magamnak és tudtam is, hogy ilyen alapanyagokból csak jó dolog lehet. Mézédes görögdinnye, érett avokádó, friss koriander, tigrisrák. Ennyire jóra viszont nem számítottam! Mindenkinek érdemes kipróbálnia, mert csalódást nem okozhat.

Tipp: a vámház körúti Vásárcsarnokban az alagsorban lévő halashoz minden kedden és pénteken érkezik friss rák

Hozzávalók:

(2 adag)

Öntethez:

1 kis méretű lilahagyma

1 gerezd fokhagyma

1 chili paprika

1 lime kifacsart leve

1 evőkanál rizs- vagy fehérborecet

1 evőkanál porcukor

Salátához:

Görögdinnye

1 érett avokádó

1 kis csokor koriander

200 gr (kb. 12 db tigrisrák)

Elkészítés:

A lilahagymát apróra vágjuk, beletesszük egy tálkába, amiben az öntet el tudja lepni. Ráöntjük a lime levét, az ecetet, a porcukrot, a kimagozott, apróra vágott chili paprikát, belenyomjuk a fokhagymát. Majd hagyjuk legalább 10 percet marinálódni.

A görögdinnyét és az avokádót kockákra vágjuk, a koriandert felaprítjuk, a rákokat kb. 3-4 perc alatt serpenyőben, olajban megsütjük. A hozzávalókat összekeverjük és ráöntjük az öntetet. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bakupest.blog.hu/api/trackback/id/tr884694312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása