Picture 1.png

Ez az a leves, amit először készítünk, ha a hőmérő 25 C° felé emelkedik és gyakorlatilag mindennap fogyasztjuk, amíg jó idő van. Az elkészítése rendkívűl egyszerű, mivel nem kell főzni, kánikulában pedig a legjobb hűsítő és előétel ebédre. Mondhatjuk úgy is, hogy az ayran és a tzatziki keveréke. Viszont van amikor vékonyra szelt marhahúst, főtt tojást is tesznek bele sőt akár még mazsolát is.

Hozzávalók:

(2 adag)

2 kis doboz natúr joghurt

Fél kígyóuborka (vagy 2-3 kovászolni való uborka)

2 szál újhagyma

Zöldfűszerek (petrezselyem, kapor, koriander, bazsalikom, tárkony, menta – 1-2 közülük elhagyható, ha éppen nem sikerül beszerezni)

Víz

Elkészítés:

A hideg joghurtot felhigítjuk annyi vízzel, hogy iható állagú legyen.

Az uborkát meghámozzuk és nagyon apró kockákra vágjuk, Az összes zöldfűszert felaprítjuk. Az újhagymát karikára vágjuk és mindent belekeverünk a joghurtba, majd ízlés szerint sózzuk. Csészéből a legjobb inni... vagy enni. :) Frissen elkészítve, hidegen a legjobb.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bakupest.blog.hu/api/trackback/id/tr164633816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása