536419_10151225013799244_298481960_n.jpgA pisztácia őrület még mindig tart nálam, és a fűszernövényeket továbbra is előszeretettel használom a konyhámban. Igazából bármilyen olajos magvat, és fűszernövényt nagyon szívesen használok, bármilyen étkezésről is legyen szó. Na meg gyümölcsöket, például hússal vagy salátába... A tejszínt leszámítva, viszonylag könnyű ebéd volt, és serpenyőben kevesebb az esély arra, hogy a lazacot túl süssük és kiszáradjon.

Pont most néztem utána, hogy itthon is kaphatóak már a különleges menták (cserépben), ananászos, mandarinos, banános és csokoládés menta. Nagy fantáziát látok bennük a desszert készítésben, de erről majd később, egy másik postban. :)

Hozzávalók:

(2 adag)

25 gr vaj

2 lazacfilé

1 evőkanál liszt

2,5 dl tejszín

fél-1 csokor friss menta, apróra vágva

2 evőkanál citromlé

30 gr durvára tört sótlan pisztácia

só, bors

Elkészítés:

Serpenyőben, közepes lángon hevítsük a vajat. A lazac mindkét oldalát ízesítsük sóval és borssal. Pirítsuk meg a serpenyőben az egyik oldalát először kb. 3 percig, majd a másik oldalát is kb. 2 percig. Vegyük ki a lazacot  a serpenyőből, tegyük egy tálba és fedjük le. A lisztet adjuk hozzá a serpenyőben lévő olvasztott vajhoz, keverjük kb 1 percig, amíg sima és csomómentes lesz. Adjuk hozzá a tejszínt és a citromlevet, kevergessük továbbra is kb. 3 percig folyamatosan, amíg kicsit besűrűsödik. Végül adjuk hozzá a mentát is, egy csipet sót és őrölt borsot. Tálaljuk a lazacot a mentás szósszal, és szórjuk meg gazdagon pisztáciával.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bakupest.blog.hu/api/trackback/id/tr444949954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása