A kuszkusz saláta ideje nálam általában akkor következik be, amikor nagyon gyorsan kell ebédet készítenem azonnal, vagy akár másnapra előre. Amíg pihen a kuszkusz és megszívja magát folyadékkal, addig a saláta többi hozzávalója is elkészül. A legjobb dolog benne pedig, hogy a hozzávalók variációja végtelen. Ez most épp halloumi sajttal, pisztáciával, almával és gránátalmával turbózott kuszkusz lett.
Hozzávalók:
(1 adag)
75 gr kuszkusz
1 szelet halloumi sajt
kb. negyed kocka bio zöldségleves kocka (Alnatura - dm)
15 dkg durvára tört pisztácia
1-2 szál újhagyma felkarikázva
fél alma kockákra vágva
egy kisebb méretű gránátalma magjai
Az öntethez:
2 evőkanál narancslé
1 evőkanál gránátalmalé
olivaolaj
citromlé
só
bors
ecet
Elkészítés:
A kuszkusz mennyiségéhez képest máfélszeres mennyiségű vizet forraljunk egy lábasban, tegyük bele a leveskockát is, majd mikor már lobog a víz, öntsük bele a kuszkuszt, vegyük le a tűzről, és fedő alatt pihentessük 10 percig.
A halloumi sajtot vágjuk kis kockákra, és serpenyőben, forró olajon pirítsuk meg, majd papírtörölközőn csepegtessük le.
Az öntet hozzávalóit keverjük össze, ízlés szerint ízesítsük sóval, borssal, ecettel. A saláta összes hozzávalóját keverjük össze, majd öntsük rá az öntetet is. Tálalás előtt néhány percet pihentessük, hogy összeérjenek az ízek.
Utolsó kommentek