fotó_1.JPG

Az egyik legjobb barátnőm hónapokig azzal rágta a fülemet, hogy állítólag Olaszországban létezik olyan croissant, ami a Kinder Buenohoz hasonló mogyorókrémmel van töltve. Hiába mondtam neki, hogy ott millió féle croissant töltelék létezik, és amúgy is az csak sima mogyorókrém stb. Ő csak folyton azt hajtogatta, hogy Kinder Bueno így, Kinder Bueno úgy... Akkor kiterveltem, hogy megkapja a magáét! Régebben lehetett kapni az üzletekben, törökmogyoróból készült mogyorókrémet, de mostanában sehol nem találok olyat, ami ne lenne kakaóval ízesítve... Kivétel persze cukrász nagykerekben, ott nagyon jó mogyorókrémeket lehet kapni, de nem spájzolhatok be 5 kg mogyorókrémmel, annak csúnya vége lenne :) Viszont egyszer, mikor a török élelmiszerboltban, a Troya-ban vásároltam, az édességes polcon rátaláltam magára a törökmogyoró krémre! (Azóta már máshol is találtam hasonlót, a célnak megfelelő mogyorókrémet pl itt) A történet vége az lett, hogy a Juli barátnőmnek (és mindenkinek, aki kóstolta) nagyon ízlett a Kinder Buneno cupcake, sőt azóta mindenkinek meséli is, hogy milyen finom volt. Ez a post meg azért született meg, mert Juli anyukája, a másik Julika azóta követeli a receptet, mióta kóstolta. Én meg örülök, hogy örömet okozhattam Nekik :)

Hozzávalók:

1 üveg törökmogyoró krém

250 gr hideg natúr sajtkrém (Philadelphia vagy Mascarpone)

250 gr finomliszt

1 zacskó sütőpor

125 gr kristálycukor

1 kávéskanál fahéj

1 kávéskanál vanília kivonat

105 gr olaj

250 ml folyadék

durvára tört mogyoró és Kinder Bueno a díszítéshez

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat összekeverjük egy tálban. Egy másik tálban összekeverjük a vizet és az olajat. Végül óvatosan összekeverjük a két keveréket. A muffinformát muffinpapírral béleljük, belekanalazzuk a masszát, előmelegített sütőben 180 fokon, 22 percig sülnek.

A krém elkészítéséhez tegyük egy tálba a natúr krémsajtot és ízlés szerint annyi mogyorókémet, amennyitől minél jobban hasonlít a Kinder Bueno krémjéhez, majd keverjük el.

Miután kihűltek a muffinok, karalábévájó segítségével vájjuk ki kissé a belsejüket (a maradékokból sütinyalókát, kókuszgolyót stb készíthetünk). A krémet töltsük csillagcsöves habzsákba, majd először a mélyedésbe nyomjunk krémet, utána pedig a kezünkkel kivűlről befelé haladva folyamatosan nyomva a habzsákot, amíg elegendő krém lesz a cupcake-en. Végül durvára tört dióval szórjuk és egy kocka Kinder Bueno-val díszítjük.

ps.: A muffin alaprecept Steiner Kristóf receptje

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bakupest.blog.hu/api/trackback/id/tr875397267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mariann Nagy 2013.07.09. 19:36:59

Csodas recept, Szuzi! Igen, a torokmogyorokrem valami elkepesztoen finom. :) Itt lehet kapni mindenfele kremet, pl almond butter, cashew butter, pecan butter, de az en kedvencem a macademia nut butter! Isteni. :) Kostoltad mar valamelyiket? ja es a legjobb, hogy van olyan uzlet, ahol sajat magadnak "daralod le" a mogyorot, diot stb., mintha home made lenne. :)

szuzii 2013.07.09. 22:28:07

@Mariann Nagy: Marcsi!!! elhatároztam, h meglátogatlak és majd együtt darálunk magokat :) a macadamia mogyorót imádom, de krémben csak a mandula, törökmogyoró, pisztácia és szezámmag krémet kóstoltam :)
süti beállítások módosítása