fotó.JPG

Bár ez a saláta nem tartozik a hagyományos azeri ételek közé, mégis a hozzávalói miatt akár az is lehetne. Padlizsán, gránátalma, fahéj, koriander, ezek az ízek teszik autentikussá. Melegen vagy akár hidegen is fogyasztható saláta, aminek a gránátalmaszemek és a koriander ad frissességet. Kevés chilit is tettem bele, de vigyázzunk vele, mert elviheti az egésznek az ízét.

Hozzávalók:

(2 adag)

1 közepes padlizsán

fél gránátalma magjai

2 gerezd fokhagyma

1 kávéskanál chili apróra vágva

1 teáskanál fahéj

1 teáskanál só

1 teáskanál kömény

2 teáskanál méz

2 evőkanál gránátalma szirup

1,5 dl víz

friss koriander vagy petrezselyem a tetejére

Elkészítés:

A padlizsánt felkockázzuk, és 15 percig forraljuk vízben. Olivaolajat hevítünk egy nagy serpenyőben, fokhagymanyomó segítségével belenyomjuk a fokhagymát, majd hozzáadjuk a padlizsánt is. A padlizsánt fűszerezzük és jól összekeverjük. Hozzáadjuk a mézet, gránátalma szirupot, és vizet. Hagyjuk párolni és rotyogni 20 percig. Tálalás előtt keverjük össze a friss gránátalmával és korianderrel.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bakupest.blog.hu/api/trackback/id/tr434822312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása