Snapshot 2012-07-28 19-59-27.jpg

Bevallom ezt a salátát ma készítettem és ettem először, de most már biztos, hogy nem utoljára! Akartam hagyni belőle kóstolót másoknak is, de nem sikerült. Az 1990-ben kiadott "Azerbaijan cookery" c. régi családi szakácskönyvünkben találtam, de mikor mutattam a szüleimnek, azt mondták ők ilyenről még csak nem is hallottak... Hiba volt, hogy nem fedeztem fel hamarabb, nagyon egyszerű elkészíteni és isteni íze van. Jelentem, ezennel felvettem a "gyakran készítendő ételek" nevezetű listámra.

u.i.: Ha gránátalma szezon lenne, néhány szem gránátalma magot is tennék bele

Hozzávalók:

(2 adag)

1 közepes cékla (kb. 20 dkg)

2 evőkanál olaj

2 evőkanál gránátalma szirup

1 marék durvára tört dió (kb. 40 gramm)

1 szál újhagyma (csak a fej, zöld nélkül)

5-6 szál koriander

Elkészítés:

A céklát meghámozzuk, nagyobb darabokra vágjuk, kevés vízben megfőzzük. Miután megfőtt, robotgépben esetleg sajtreszelőn, apróra vagy julien-re vágjuk. Ízlés szerint sóval, olajjal ízesítjük, összekeverjük a durvára tört dióval, apróra vágott hagymával, korianderrel és gránátalma sziruppal. Dióbéllel és korianderrel díszitjük.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bakupest.blog.hu/api/trackback/id/tr244683860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pzstm · http://www.winblogger.net 2012.07.30. 11:54:38

Finom és egészséges receptnek tűnik. Taln egyszer ki is fogom próbálni majd ;)

imreviki 2012.12.23. 10:01:31

Nem vagyok egy cékla rajongó, most éppen ehető céklás ételekre vadászom. Ezt ki fogom próbálni!
süti beállítások módosítása