Nem terveztem, hogy bejegyzést fogok írni az éttermi látogatásaimról, ám erről muszáj említést tenni. Csütörtök este ellátogattunk anyukámmal a New York Palotában (Boscolo Hotel) található Salon étterembe. Azóta terveztem ezt a látogatást, amióta szerencsém volt megkóstolni a Budai Gourmet fesztiválon a hideg egreslevest rozmaring zselével és kecskesajttal

A vacsora különleges házi pékárukkal (pl.: céklás-fahéjas kalács) kezdődött, melyekhez natúr, chilis és szardellás vaj, valaimint kókuszos-currys, maldon és vörösboros só volt tálalva.

Két igazán különleges négyfogásos menüben volt részünk, mely szereplői mind a hagyományos magyar konyhát képviselik, ám egy új, modern formába öltve. Wolf András, az étterem séfje, elárulta, hogy a külföldi vendégek nagyon kíváncsiak a magyar ízekre, viszont előnyösebb kicsit az ő ízlésüknek megfelelően elkészíteni azokat. Így történt az olasz turistákkal is, akik rendre ott hagyták a fokhagymás uborkasalátát, mikor a séf kitalálta, hogy akkor legyen nekik ismerős formában, elkészítette granitaként, aminek aztán nagy sikere lett. Sőt, több étterem ezután kezdte újragondolni az uborkasalátát.

A fogások közül a libamáj és a szilvásgombóc lett a favorit mindkettőnknek. Egyikünk se volt szilvásgombóc rajongó, egy klasszilkust idézve "nem is emlékszem mikor ettem utoljára szilvásgombócot", amit annyira nem is bánok, de ez megszólalt. Kívűl ropogós, szilánkos a panko morzsától, belül puha, selymes, édes-savanykás lekvár, nem gej, tökéletes. 

Íme a négyfogásos menü, ami még magába foglal plusz egy előételt, elődesszertet és utódesszertnek pralinékat.

                                            Hideg libamáj zsírjában és Fogas Kárpáti Módra

              Snapshot 2012-07-30 11-22-07.jpg

Elő előételnek Mángold velutée kacsahús derelyével, patisszon kockákkal, utána Tavaszi zöldborsó leves polentával és Paradicsomleves betűtésztával, 3 féle paradicsommal      

               Snapshot 2012-07-28 15-14-30.jpg    

Házi nyúl vadasan és Háztáji kacsa, lila káposzta pürével, káposztás cvekedlivel (ravioli), pecsenyemáj raguval, jus-vel

               Snapshot 2012-07-30 11-31-12.jpg

Tejszínes szilva mousse, fahéjas keksz lapocskával, csokoládé fagylalttal, oregánó virággal; "Alma" - bazsalikomos almazselébe rejtett fehér csokoládé mousse; Barackos túrós pite, vagyis túrófelfújt, sárgabarack fagylalttal, morzsával, házi sárgabarack lekvárral, pálinkahabbal; Szilvásgombóc, azaz panko morzsába bújt szilvalekvárral töltött gombóc, szilva fagylalttal, ropogós karamell lapokkal

               Snapshot 2012-07-28 15-35-23.jpg

                                    Sós pisztáciás, tonkababos, trüffel és passió gyümölcsös praliné

                                                 Snapshot 2012-07-28 15-48-33.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bakupest.blog.hu/api/trackback/id/tr104683521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása